ACB liga Španije

Real rutinski, Murcia iznenadila Joventut

Lagun Aro bez problema se obračunao sa fenjerašem na tabeli ACB lige Španije Valladolidom porazivši ga rezultatom 82:67. 

Od prvog minuta domaći tim je bio bolji i superiorniji, a jedini period igre koji je pripao gostima bio je drugi.

I svoj 29. trijumf sezone ostvario je Real iz Madrida, ovog puta nad Zaragozom rezultatom 92:79. Kraljevi su goste slomili tek u drugom polubremenu, nakon što je Zaragoza pružila dobar otpor u prve dvije četvrtine.

Ulogu favorita opravdala je i Ggran Canaria pobjedom nad Funlabradom rezultatom 96:75, dok je najzanimljiviji meč bio onaj između Joventuta i Murcije. U regularnom dijelu završen je neriješenim rezultatom 74:74, da bi u produžetku slavila Murcia rezultatom 89:85.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

ACB liga Španije:

Lagun Aro - Valladolid 82:67
Real Madrid - Zaragoza 92:79
Gran Canaria - Fuenlabrada 96:75
Joventut - Murcia 85:89

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.