Zrinjski prvak BiH

Plemići slave titulu prvaka Bosne i Hercegovine

Midhat Šljivak

Ekipa Zrinjskog novi je prvak Bosne i Hercegovine. Plemići su pobjedom nad ekipom Mladosti od  2:0, te remijem u derbiju Željezničara i Sarajeva, osvojili titulu prvaka kolo prije kraja prvenstva.

Plemići su od samog početka krenuli agresivno ka golu Mladosti, ali se do pogotka u Mostaru moralo čekati do 32. minute susreta. Sjajnu dubinsku loptu u pogodak je pretvorio Stevo Nikolić, koji je efekton pogodio za vodstvo Zrinjskog od 1:0.

Gosti su također imali jednu veliku proliku u prvom poluvremenu. Odličan šut Ramića zaustavlja prečka, da bi kazna za ovaj promašaj stigla u 42. minuti susreta, kada Plemići stižu do drugog gola. Crnov je uposlio Aleksića, koji je pogodio za rezultat prvog poluvremena od 2:0.

Mirnom igrom u nastavku susreta Zrinjski je čuvao prednost. S obzirom na to da su Željezničar i Sarajevo remizirali na Grbavici, Zrinjski je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Zrinjski - Mladost 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.