Prvi meč finala Kupa u Maksimiru

Rijeka srušila Dinamo, crveni kartoni bh. fudbalerima

Zagrebački Dinamo danas je na svom terenu u prvom susretu finala Kupa Hrvatske dočekao Rijeku. Gosti su slavili rezultatom 1:0. 

Prvu priliku na susretu imala je Rijeka, ali je udarac Moisesa zaustavio Ježina. Dinamo je zaprijetio preko Soudanija u 22. minuti susreta, ali je ostalo bez promjene rezultata. Gosti su još jednom pokušali u 25. minuti preko Krstanovića, ali ostaje na Maksimiru 0:0. 

U 40. minuti susreta Rijeka je došla do vodstva. Strijelac je bio Tomečak. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 1:0 za Rijeku. Domaćin je u nastavku pokušao doći do izjednačenja, ali nije uspio. Rijeka je meč završila sa dva igrača manje. Crvene kartone dobili su Damir Zlomislić i Marin Leovac, dvojica fudbalera koji su rođeni u BiH.

Pri koji je rođen u Širokom Brijeg isključen je pet minuta prije kraja utakmice, dok je Leovac koji je ođen u Jajcu crveni karton zaradio u trećoj minuti sudijske nadoknade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.