Iz Olimpica u redove prvaka Hrvatske

Službeno: Gojak novi član zagrebačkog Dinama

Zagrebački Dinamo i FK Olimpic uspjeli su dogovoriti uslove oko prelaska 17-godišnjeg Amera Gojaka u redove prvaka Hrvatske, potvrđeno je na službenoj stranici Modrih. 

Juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine tako će naredne sedmice otići u Zagreb kako bi potpisao višegodišnji ugovor i obavio liječničke preglede. Kao što je SportSport.ba već najavio, Olimpik i Dinamo posao su završili jučer. Izvršni predsjednik Dinama, Zdravko Mamić nije želio propustiti priliku da u redove Modrih dovede mladog fudbalera. 

"Presretan sam, teško mi je naći riječi da opišem kako se osjećam. Svi znamo šta predstavlja Dinamo i o kakvom se klubu radi. Ovo mi je veliko priznanje za dosadašnji rad, ali i još veća motivacija za nastavak. Veliko hvala svima u Olimpicu, ali Dinamo je stepenica više i poziv koji se ne odbija," rekao je Gojak, a prenosi oficijelna stranica ekipe iz Zagreba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.