Prvak Kantonalne lige ZDK

Zenički Rudar novi član Druge lige "Centar"

Dino Kurbegović

Nogometaši Rudara iz Zenice današnjom pobjedom protiv ekipe Napredak iz Šija rezultatom 4:0 spustili su zavjesu na ovosezonsko takmičenje u Kantonalnoj ligi Ze-do kantona. 

Zenički nogometaši nakon 14 odigranih kola sa ukupno 34 boda prvi su prošli kroz cilj ispred Žepča, koji im je bio i najozbiljniji kandidat za ulazak u viši rang.

Zenički Rudar je klub koji ima dosta ambicioznu upravu, koju predvodi Nihad Perčo, dok je trener proslavljeno trenersko ime u našoj zemlji Kemal Hafizović. Ambicije ovog kluba su da sljedeće sezone pokušaju biti u samom vrhu Druge lige "Centar", a ako se ukaže prilika i napasti prvo mjesto, te ući u Prvu ligu FBiH.

Ekipa Rudara sačinjena je od igrača iz Zenice, a u svojim redovima ima nekoliko odličnih nogometaša poput bivšeg golmana Čelika Amela Pjanića, sjajnog univerzalca Alena Škore, kapitena Bernarda Imamovića, te ubojitog dvojca u napadu Halilovića i Šarića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.