Foto: Index.hr

Zbog uvreda na račun HNS-a

Veliki hrvatski derbi prekinut u 84. minutu

Prvi je nakon 12 minuta zaprijetio Hajduk, pokušao je dalekometnom paljbom Bradarić, ali ga je izblokirao Brozović. 

Dinamo je prvi put zaprijetio tek u 25. minutu kada je Čop šutirao preko gola. U 39. minutu sudija Ivan Bebek prekinuo je na kratko meč zbog uvreda na račun HNS-a sa tribina maksimirskog stadiona.

Par minuta kasnije meč je nastavljen, a uskoro se u dobroj priclici našao ponovo Čop koji je i ovog puta bio neprecizan.

U trećem minutu nastavka sudija Bebek ponovo je igrače povukao u svlačionicu, a prekid je ovog puta trajao 12 minuta. Nakon povratka igrača na teren Dinamo je u dva navrata prijetio preko Halilovića i Milovića.

Jedini gol na utakmici viđen je u oficielno 79. minutu, a pogodio je Jerko Leko. Pet minuta kasnije meč je i definitvno prekinut nakon novih uvreda na račun HNS-a.

Avdija Vršajević na terenu je proveo sve minute aktivne igre, dok je Tino Sušić zzamijenjen u oficielno 81. minutu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL:

Dinamo – Hajduk 1:0 (Leko 79.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.