Foto: EPA

Nudili mu ugovor s New York Cityjem

Xavi odbio ponudu Manchester Cityja

Midhat Šljivak

Prema navodima španskog Sporta, vezni igrač Barcelone Xavi Hernandez, odbio je ponudu Manchester Cityja da potpiše ugovor s filijalom ovog tima New York Cityjem.

Navodno, rukovodstvo Cityja je sjajnom veznjaku Barcelone ponudilo trogodišnji ugovor s filijalom kluba New York Cityjem, ali ih je iskusni veznjak odbio.

Sport navodi kako je rukovodstvo Cityja održalo pregovore Xavijem i ljudima iz katalonskog tima, ali do dogovora nije došlo.

Xaviju ugovor s Barcelonom ističe 2016. godine, ali iako je sada odbio ponudu da ode u MLS, nakon naredne sezone bi ipak mogao pojačati novi tim u Sjedinjenim Američkim Državama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.