Modri angažovali još tri pojačanja

Dinamo pravi moćan tim za narednu sezonu

Dinamo je od danas jači za trojicu novih igrača i to Portugalca Paula Machada, Argentinca Leonarda Sigalija i Marka Pjacu iz Lokomotive.

Machado je potpisao trogodišnji, Sigali četverogodišnji, a Pjaca petogodišnji ugovor s Dinamom. Paulo Machado je najstariji i reputacijom najzvučniji. Nosio je dres Porta, Estrele Amadore, Uniao Leirije, Leixoesa, Saint Etiennea, Toulousea i Olympiakosa, a bio je i povremeni portugalski reprezentativac.

Pojačanje u ofanzivnom dijelu trebao bi biti Marko Pjaca, 19-godišnji krilni napadač koji dolazi iz Lokomotive, igrač koji je prve korake napravio upravo u Dinamu.

Argentinski defanzivac za kojeg su u Maksimiru odavno tvrdili da je već dogovoren je Leonardo Sigali. 27-godišnji stoper dolazi iz redova Godoy Cruza, a ranije je nastupao i za Nuevu Chicago i Lanus dok je jedno vrijeme i bio igrač Villarreala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.