Kraljevi poveli

Preokret Reala i pobjeda nad Unicajom

Midhat Šljivak

Košarkaši Reala savladali su večeras na svom parketu nakon produžetka Unicaju iz Malage s 98:93 u prvom susretu polufinala španske ACB lige.

Tim iz Malage je odigrao odličan meč u Madridu, ali su na kraju ipak doživjeli poraz od favorizovanog Reala.

Prva dionica donosi sjajnu igru Unicaje na otvaranju. Poveli su s 11 razlike 17:6, ali su domaći košarkaši jako dobrom završnicom u prvoj dionici došli do samo minus jedan, 21:20.

Unicaja je vodila cijelim tijekom druge četvrtine. Igrali su zaista odlično, Real nije imao odgovor na njihovu igru, pa se na odmor otišlo s velikih 11 poena prednosti u korist Unicaje, 52:41.

Međutim, nastavak donosi bolju igru Reala. Unicaja međutim nije ispuštala prednost, ali su se Kraljevi uspjeli vratiti u ovaj meč. Nakon 30 minuta igre gosti su imali poen prednosti, 68:67.

Posljednji period je donio dosta uzbuđenja. Iako je Real imao i šest poena prednosti Unicaja se nije predavala. Poenima Carlosa Suareza su izjednačili rezultat na 83:83, da bi šut za pobjedu Kraljeva promašio Sergio Rodriguez.

Ušlo se u dodatnih pet minuta, gdje se bolje snalaze košarkaši Reala. Trojka Nikole Mirotića, te dobra odbrana i poeni Rodrigueza su prelomili ovaj meč, pa je na kraju kraljevski klub slavio pobjedu u ovom susretu.

Sergio Llull je predvodio Real s 18 poena u ovom susretu, Nikola Mirotić je dodao 16 poena i devet skokova, a Sergio Rodriguez je ubacio 15 poena. 

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod Unicaje Fran Vasquez je ubacio 17 poena, a imao je i sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.