Bivši reprezentativci posjetili NS/FS BiH

Predloženi za nagrade

Vahidin Musemić, Ibro Biogradilić i Mirsad Fazlagić, trojica bivših bh. fudbalske osvajača medalja sa različitih fudbalskih šampionata posjetili su danas NS/FS BiH i sastali se sa Munibom Ušanovićem, generalnim sekretarom bh. kuće fudbala.

Ušanović je na njihovu inicijativu uputio pismo Ministru civilnih poslova BiH, Sredoji Noviću, naglasivši u istom da su oni, uz Muhameda Mujića (zbog bolesti nije prisustvovao prijemu) nosioci medalja sa različitih takmičenja, te da se o tome treba voditi računa kod dodjele državnih nagrada za sport.

Podsjetimo Mirsad Fazlagić i Vahidin Musemić, kao članovi fudbalske reprezentacije Jugoslavije osvojili su srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu u Rimu. Fazlagić se uz to, kao trener mlade reprezentacije Jugoslavije, 1987. godine okitio i zlatnom medaljom na SP u Čileu.

Muhamed Mujić i Ibrahim Biogradilić bili su reprezentativci Jugoslavije koja je 1956. godine osvojila srebrenu medalju na Olimpijadi u Melburnu. Mujić je kolajnu istog sjaja osvojio i četiri godine kasnije na EP u Parizu.   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.