Foto: EPA

Izvučeni parovi Bundeslige

Bayern novu sezonu otvara s Wolfsburgom, derbi u Dortmundu

Midhat Šljivak

Minhenski Bayern krenuće u odbranu naslova prvaka Bundeslige protiv ekipe Wolfsburga na Allianz Areni 22. augusta.

Aktuelni njemački prvak u novu sezonu Bundeslige ulazi kao veliki favorit. Bavarci kreću po 25. titulu prvaka, a na startu prvenstva će imati veoma neugodnu ekipu Wolfsburga.

Ipak, najzvučniji duel u prvom kolu Bundeslige igraće u Dortmundu Borussija i Bayer iz Leverkusena, a Schalke našeg Seada Kolašinca igraće prvi meč kao gost kod Hannovera.

Stuttgart bh. napadača Vedada Ibiševića, prvenstvo otvara u Moenchengladbachu kod Borussije, Sead Salihović i Ermin Bičakčić s Hoffenheimom dočekuju Augsburg, dok će novi prvoligaš Paderborn za kojeg nastupa Mario Vrančić na svom terenu ugostiti Mainz.

Prvi duel između Bayerna i Borussije na rasporedu je 31. oktobra u Munchenu, a uzvrat je 4. aprila u Dortmundu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, parovi 1. kola:

Bayern - Wolfsburg
Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen
Hannover - Schalke
Hertha - Werder
Frankfurt - Freiburg
Köln - HSV
Paderborn - Mainz
Borussia (M) - Stuttgart
Hoffenheim - Augsburg

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.