Pionirke Jedinstva BHT pobjednice Euroregion lige

Pionirke Ženskog košarkaškog kluba Jedinstvo iz Tuzle pobjednice su Euregion lige za ovu sezonu. Na završnici ovog takmičenja, održanog minulog vikenda u Loznici, na kojoj su još nastupili domaćin ŽKK Loznica, te ŽKK Vlasenica i ŽKK Brčko, Tuzlanke su prikazale da imaju najtalentovaniju generaciju košarkašica i ubjedljivo su slavile u oba meča. 

Djevojčice trenera Mirze Oštrakovića u polufinalu su pobijedile Vlasenicu 66:39 (20:9, 21:8, 16:4, 9:18), uz sjajan nastup Anje Perko koja je postigla 19 poena, te Monike Vojvodić i Amine Čehajić sa po 17 poena.

U finalu su Tuzlanke bile još uvjerljivije. Svladale su domaćina Loznicu 70:23 (17:5, 12:3, 24:7, 17:8). Anja Perko je bila još učinkovitija nego u polufinalu, ubacivši 25 poena, a dobro su joj asistirale Monika Vojvodić sa 15, Amina Čehajić sa 13 i Naida Ruščuklić sa 12.

Pobjedom na završnici Euroregion lige za mlade košarkašice, Jedinstvo BH Telekom je zaokružilo izvanrednu sezonu u kojoj su osvojile 7 medalja na takmičenjima za mlađe selekcije, od kojih pet zlatnih na službenim natjecanjima, te dvije bronzane. 

Naime, Tuzlanke su prvakinje BiH u konkurenciji pionirki i pobjednice Euroregion lige, prvakinje su BiH za kadetkinje, a u toj kategoriji osvojile su naslove prvakinja Regionalne lige i Lige mladih, dok su u klasi juniorki osvojile treća mjesta na prvenstvu BiH i u Ligi mladih. Trener svih selekcija je Mirza Oštraković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.