Izbor za igrača godine u Cityju

Manchester City bira igrača godine, u konkurenciji i Džeko

Navijači Manchester Cityja, koji je osvojio titulu Premiershipa u prošloj sezoni, biraju igrača koji je najviše doprinio tom uspjehu. Među četvoricom nominovanih je i naš reprezentativac Edin Džeko.

Igrači koji su ostali u konkurenciji za titulu najboljeg igrača Cityja su Pablo Zabaleta, David Silva, Yaya Toure i Edin Džeko. Putem oficijelne stranice kluba sa Etihada moguće je glasati, a na svoj glas imaju pravo svi njeni posjetioci. Edin Džeko je u prošloj sezoni odigrao 49 utakmica od čega ih je 36 igrao u okviru Premiershipa. 

Džeko je postigao 26 golova od kojih su neki bili od krucijalnog značaja za Manchester City koji je, djelimočno zahvaljujući njima, osvojio naslov nakon dvije godine čekanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.