Valdes je razlog Abidalovog bijega iz Monaca

Edmir Škorić

Iskusni francuski veznjak Eric Abidal jučer je potpisao za grčki Olympaikos.

Potpuno neočekivano je Abidal otišao u Olympiakos iz Monaca. Navodno se na taj potez odlučio nakon što u Monacu nisu bili korektni prema njegovom prijatelju i bivšem suigraču iz Barcelone, Victoru Valdesu.

Valdes je došao povrijeđen u Monaco, te je pao na ljekarskim pregledima. U Monacu su znali za njegovu povredu koju je zadobio u martu, ali svejedno su iz njima poznatih razloga odlučili da pokušaju završiti transfer.

Bivši golman katalonskog kluba našao se u nezgodnoj situaciji jer je odbio druge klubove kako bi potpisao za Monaco (prije povrede), a sada nema kluba. Abidal je odmah napustio Monaco.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.