Postao je besmrtan

Klose je najbolji strijelac Mundijala svih vremena!

Miroslav Klose je svojim pogotkom protiv Brazila postao najbolji strijelac svjetskih prvenstava svih vremena!

Pogotak koji je postigao u 23. minuti bio je njegov drugi gol u Brazilu a ukupno šesnaesti na Mundijalima. Kloseu je ovo četvrto i posljednje prvenstvo na kojem igra i u reprezentativnu penziju će otići kao pobjednik. Do večeras je sa Kloseom na listi strijelaca izjednačen bio Ronaldo sa 15 golova za kojeg je ovo bila prava noćna mora jer je i pored svega toga njegov Brazil pretrpio najveći poraz u historiji. 

Klose je u pobjedi Njemačke odigrao 58. minuta a onda ga je zamijenio Schurrle. Izuzetno objektivna publika na stadionu u Belo Horizonteu gromoglasnim aplauzom ispratila je novog rekordera svjetskih prvenstava u svlačionicu, a on im je na to sve također uzvratio. 

Miroslav Klose koji prkosi godinama pokazao je da je bio i ostao majstor, a njegova Njemačka je sa nevjerovatnih 7:1 slavila protiv Brazila i plasirala se u finale Mundijala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.