Započinju svoje nastupe u Ligi prvaka

Dinamo i Partizan večeras na lakšim evropskim ispitima

Zagrebački Dinamo i beogradski Partizan večeras započinju svoje ovosezonske evropske avanture. Na Maksimiru će gostovati Žalgiris, a u Humskoj Torshavn.

Interesantan duel odigrat će se u Zagrebu gdje će se oči u oči naći dva dojučerašnja suigrača iz Željezničara. Armin Hodžić je ovog ljeta postao član Dinama dok je Semir Kerla potpisao za šampiona Litvanije. Ipak, Hodžić vjerovatno neće biti u konkurenciji za ovaj meč budući da još uvijek ne trenira u punoj snazi. U redovima modrih ipak bi trebao zaigrati jedan bh. fudbaler i to Said Husejinović kojeg navijači Sarajeva i dan danas pamte po dobrom. Nema sumnje da je Dinamo favorit u susretu na kojem će zagrebačka publika moći vidjeti pregršt pojačanja. Eduardo na golu, Machado u veznom redu i još nekoliko interesantnih pojačanja čine najjači Dinamo poslije rata, po riječima pojedinih hrvatskih stručnjaka.

U Beogradu će Partizan dočekati HB Torshavn sa Farskih Otoka i sve osim ubjedljive pobjede crnobijelih predstavljalo bi veliko iznenađenje. Partizan je danas jedini tim u Ligi šampiona koji nije šampion svoje zemlje. Crvena Zvezda je, uprkos prekidanju Partizanove dominacije, dobila kaznu od UEFA-e i uskraćen im je nastup u najelitnijem klupskom takmičenju kojeg su nekada osvojili.

Od ostalih parova vrijedi izdvojiti reprizu prošlosezonskog dvomeča između Sheriffa i Sutjeske, zatim težak ispit za Skenderbeu u duelu sa BATE-om, dok će Rabotnički iz Skopja tražiti prolaz protiv Helsinkija. Većih problema ne bi smjeli imati Sparta protiv Levadije, Celtic protiv Reykjavika kao ni Maccabi u duelu sa Santa Colomom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.