Nikola, mlađi brat Blanke, ušao u historiju

Vlašić najmlađi debitant i strijelac Hajduka u historiji

Hajduk je sinoć na gostujućem terenu savladao Dundalk s rezultatom 2:0, i tako na najbolji mogući način ušao u evropsku sezonu.

Ono što je obilježilo utakmicu jeste pogodak Nikole Vlašića, mlađeg Blankinog brata, koji je pogotkom u 75. minutu ušao u historiju. Vlašić je sa šesnaest godina postao najmlađi evropski debitant i strijelac u historiji splitskog kluba. 

Vlašić je rođen 4. oktobra 1997. godine a već je zauzeo mjesto u srcima navijača Hajduka. Momenat kojim se mladi Nikola upisao u historiju pogledajte na 3:40.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.