Na izlaznim vratima zbog dolaska Mangale

Matija Nastasić zainteresovao Wengera

Matija Nastasić, fudbaler Arsenala i reprezentacije Srbije, nalazi se na izlaznim vratima Manchester Cityja koji na mladog fudbalera neće previše ozbiljno računati u budućnosti.

Ali, Nastasić će najvjerovatnije ostati u Engleskoj čak i ako promijeni klub. Za njegove usluge ozbiljno se zainteresovao Arsenal predvođen Wengerom, koji u Nastasiću vidi pravog igrača koji bi mogao pojačati konkurenciju u timu sa Emiratesa i biti jedan od onih na kojima bi se gradila igra.

Nastasić je ispao iz planova Pellegrinija u drugom dijelu sezone kada je bio u nemilosti pored Demichelisa, a sada bi dolaskom Mangale definitivno pao u drugi plan. Wenger naglašava potencijalni odlazak Vermaelena, a u tom slučaju Nastasić bi bio prava alternativa za Belgijanca.

Nastasić je, navodno, bio na meti Arsenala još i u danima kada je nastupao za Fiorentinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.