Foto: EPA.eu

Nova "desetka" Reala

Rodriguez: Oduvijek mi je Zidane bio idol

"Jako sam sretan, ostvario mi se san. Nadam se da ću donijeti mnogo radosti navijačima i da ćemo zajedno osvajati trofeje. Oduvijek mi je idol bio Zidane, a od ranije sam veliki navijač Reala", rekao je Rodriguez, a javlja Marca.

Kolumbijac ima 23 godine, a u Realu će nositi dres sa brojem deset. On je potpisao šestogodišnji ugovor sa klubom sa Santiago Bernabeua, a njegov prethodni klub Monaco na ime obeštećenja zaradio je oko 80 miliona eura. 

Pored Rodrigueza u Real bi ovog ljeta mogao stići još jedan Kolumbijac, a to je napadač i kapiten reprezentacije Kolumbije Radamel Falcao, koji je Mundijal propustio zbog teške povrede koljena. 

"Falcao mi ništa nije rekao oko mogućeg transfera u Real. On je veliki golgeter i sigurno bi mogao da igra u Realu, ali to je pitanje za upravu kluba", istakao je autor najljepšeg gola na proteklom Svjetskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.