Foto: EPA

Bayern u finalu

Majstorije Lewandowskog i Riberyja, Starke junak Bayerna

Midhat Šljivak

Fudbaleri minhenskog Bayerna savladali su večeras na Telekom Kupu Borussiju iz Moenchengladbacha boljim izvođenjem penala 5:4 (2:2), te su se plasirali u finale ovog takmičenja.

U utakmici u kojoj se igralo dva puta po 30 minuta Bayern je ispustio dva gola prednosti, pa se pitanje prolaza u finale moralo odlučivati penalima.

Poveli su Bavarci majstorskim pogotkom Roberta Lewandowskog. Novi napadač Bayerna je prekrasnim lobom u 29. minuti donio prednost svom timu od 1:0, što je bio rezultat prvog poluvremena.

Ribery je nakon četiri minute igre u nastavku još jednim sjajnim pogotkom donio Bayernu vodstvo od 2:0, te se činilo kako će tim Pepa Guardiole doći do lagane pobjede.

Ipak, tim iz Moenchengladbacha se nije predavao. Kruse je s dva gola poravnao rezultat na 2:2, te se pristupilo izvođenju penala.

Nakon tri sigurne serije s obje strane Rafinhin šut je odbranio Blaswich. Potom je Wendt imao priliku postići gol za pobjedu, ali je Starke sjajnom odbranom spasio svoj gol. Martinez je pogodio za prednost Bayerna, a Starke brani pokušaj Korba, te Bayern odlazi u finale gdje ih čeka Wolfsburg.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.