Senzacionalan transfer

Dinamo doveo kapitena mladog tima Barcelone

Zagrebački Dinamo napravio je još jedan spektakularan transfer. Ovoga puta u centru pažnje je mladi Dani Olmo, dosadašnji kapiten mladog tima Barcelone i španski reprezentativac.

Ovaj 16-godišnjak dolazi u Zagreb s reputacijom jednog od najperspektivnijih fudbalera čuvene La Masije, fudbalskom akademijom Barcelone koja je do sada izbacila bezbroj fantastičnih fudbalera.

"Sretan sam što sam došao u Dinamo. Na ovaj potez sam se odlučio iz jednog jednostavnog razloga. Dinamo je sredina fantastična za mlade igrače, čuo sam sve najbolje o ovom klubu i znam da mladi talenti rano dobijaju šansu igrati u seniorskoj konkurenciji. Znam za igrače koji su igrali ovdje, a neki od njih su Modrić, Halilović, Kovačić, Mandžukić i Lovren. Oni danas igraju u najvećim evropskim klubovima što je potvrda da se ovdje radi sjajno", oduševljen je bio mladi Dani.

Ovaj talentovani fudbaler igra na mjestu napadača, a može igrati i krilne pozicije. Zanimljivo da je Dani u posljednjih šest godina čak pet puta bio najbolji strijelac Barcelone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.