HNL, 3. kolo

Hajduk slavio, Vršajević igrao 90 minuta, Sušić ušao s klupe

Edmir Škorić

Nogometaši Hajduka su u trećem kolu HNL-a stigli do prve pobjede, savladavši Slaven s 2:0.

Hajduk je na Poljudu igrao pod pritiskom, a još pod većim je bio trener Igor Tudor. Međutim, Splićani su uspjeli da pređu preko svega i da zabilježe prvu “tricu”.

Domaćima je vodstvo omogućio Caktaš golom u završnici prvog dijela, da bi Maglica u 78. minuti riješio sve dvojbe oko pobjednika ovog sureta. Za ‘bile’ je od prve minute igrao bh. reprezentativac Avdija Vršajević, dok drugi reprezentativac naše zemlje, Tino Sven Sušić, u igru je ušao u 76. minuti.

Osijek je nešto ranije pred svojim navijačima remizirao sa Splitom (1:1). Mišić je u 20. bio strijelac za Osijek, a dvije minute ranije Glavina je pogodio za Splićane. 

HNL, 3. kolo:
Osijek - Split 1:1 (Mišić 20/ Glavina 18)
Hajduk - Slaven 2:0 (Caktaš 44, Maglica 78)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.