Legendarni Amerikanac

Donovan najavio kraj svoje igračke karijere

Landon Donovan, bivši reprezentativac Sjedinjenih Američkih Država, najavio je kraj svoje fudbalska karijere.

Jedna od najvećih zvijezda MLS-a je tokom svoje karijere nastupao za Bayer Leverkusen, San Jose, Everton, Bayern München i LA Galaxy odlučio se povući u 32. godini života iz profesionalnog fudbala.

"Nakon dugih razgovora sa ljudima koji mi nešto predstavljaju u životu odlučio sam da će ovo biti moja posljednja sezona u profesionalnom fudbalu", kazao je Donovan. 

Donovan važi za jedno od neprepoznatljivih lica fudbala u SAD-u, a na SP-u 1999. godine za igrače mlađe od 17 godina proglašen je najboljim igračem na turniru. 

Tokom svoje reprezentativne karijere u 144 utakmice u dresu SAD-a Donovan je postigao 57 golova i upisao 58 asistencija, što je trenutni rekord. Ipak, ovog ljeta nije ga bilo u sastavu ekipe Jurgena Klinsmanna na Mundijalu u Brazilu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.