Splićani uvjerljivi protiv Lokomotive

Sušić uz dvije asistencije i izboreni penal pomogao Hajduku

Edmir Škorić

Nogometaši Hajduka igraju u sjajnoj formi posljednje vrijeme. U utakmici 4. kola HNL-a su večeras razbili Lokomotivu s 5:2.

Već u 15. sekundi Hajduk je vodio u Zagrebu protiv Lokomotive. Tino Sven Sušić je proigrao Kouassija, koji je postigao prekrasan gol. Ubrzo su domaći izjednačili, a za 1:1 strijelac je bio Mišić.

Sušić je asistirao i u 18. minuti Gotalu, koji je donio Splićanima drugo vodstvo na utakmici. Gotal je dvije minute kasnije opet zatresao mrežu Lokosa.

Sjajni Sušić je u 64. izborio penal, Maloča je bio precizan s bijele tačke za 4:1, da bi konačnih 5:2 postavio Kouassi u 87. minuti nakon što je Mirceta malo ranije pogodio za 2:4.

Za Hajduk je ovo bila druga pobjeda i trenutno splitski klub ima sedam bodova, te zauzima treće mjesto iza Dinama i Rijeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.