HNL

Duje Čop presudio bivšem klubu u Maksimiru

Derbi petog kola HNL-a večeras su u Maksimiru igrali Dinamo i Split. Duel proplasiranog i petoplasiranog tima hrvatske lige pripao je domaćinu koji je slavio sa minimalnih 1:0. 

Jedini pogodak na utakmici postigao je bivši fudbaler Splita Duje Čop u posljednjem minutu prvog dijela. Čop je sjajnim udarcem pogodio mrežu Splićana za slavlje prisutnih na zagrebačkom stadionu.

U nastavku su kod Splita prijetili Bilić i bivši igrač Olimpica Vidović, ali se rezultat nije mijenjao. Do kraja je i Dinamo mogao postići još poneki gol, ali je zakazala realizacija.

Vrijedi spomenuti da je novi debi u modrom dresu upisao povratnik Ognjen Vukojević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.