HNL, peto kolo

Hajduk posramio Zadar, dvije asistencije Vršajevića

Osim vodećeg dvojca na tabeli HNL-a iu posljednje vrijeme u najboljoj ligi naših zapadnih susjeda briljira splitski Hajduk. 

Bili su večeras u svom Poljudu posramili Zadar pobijedivši ga sa visokih 6:0. Seriju pogodaka otvorio je Caktaš iz penala već u 12. minutu utakmice.

2:0 bilo je u 25. minutu, Avdija Vršajević sjajno je probio po desnoj strani, a potom uposlio strijelca Maglicu. Do odlaska na odmor mreža Zadra još se jednom zatresla, a pogodio je Kouassi.

Isti igrač bio je strijelac i za 4:0 u šestom minutu nastavka. Gotal je tri minuta kasnije ponovo nakon asistencije Avdije Vršajevića, pogodio za 5:0, da bi konačnih 6:0 postavio Maglica svojim drugim golom dvadeset minuta prije kraja utakmice.

Avdija Vršajević igrao je svih devedeset minuta u timu Hajduka, dok je Tino Sven Sušić izašao u 64. minutu. Hajduk je trećeplasirani tim na tabeli sa pet bodova manje od Dinama i Rijeke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.