Foto: EPA.eu

Klub iz Lisabona spreman na dogovor

Sporting pušta Roja u United, ali želi Nanija ili Andersona

Manchester Unitedu su potrebni novi igrači, pogotovo defanzivci, a to je postalo još jasnije nakon poraza pred domaćom publikom od Swanseaja rezultatom 2:1 na otvaranju nove sezone Premiershipa. 

Ponuda od 20 miliona eura za Marcosa Roja otišla je na adresu Sportinga. Ipak, stvar je što investitorska grupa Doyen Sports Group posjeduje 75% Rojovog ugovora, te pritišće klub iz Lisabona na prodaju, iako Sportingu baš i ne odgovara ponuđeni iznos.

Portuglaski sportski list Record piše kako je transsfer blizu realizacije, ali Sporting u svemu nastoji da isposluje dolazak Nanija ili Andersona. 

Hoće li uspjeti u tome znati će se više u narednim danima. Andersona nije bilo u sastavu Uniteda protiv Labudova na otvaranju nove sezone engleske Premier lige, dok je Portugalac u igru ušao na početku drugog poluvremena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.