Trener Širokog pred Slobodu

Musa: Moramo popraviti realizaciju želimo li pobijediti

Široki Brijeg u prva tri kola osvojio je sedam bodova pa u dobroj atmosferi uz mnogo samopouzdanja dočekuje predstojeće gostovanje u Tuzli. 

Trener Slaven Musa respektuje protivnički tim, ali je najavio otvorenu i agresivnu igru, a želja njega i njegovih izabranika je pobijediti Slobodu.

„Spremni smo za meč. Smatram da moramo biti agresivni i trkački dobri kako bismo došli do željenog rezultata. Sloboda je kvalitetna ekipa sa nekoliko odličnih individualaca u šta su nas uvjerili u uvodnim kolima. Opasan je Radovanović, pa i Mujić i Džafić koji djeluje po desnoj strani, dok pažnju moramo obratiti i na aute koje Omić odlično izvodi,“ kazao je Slaven Musa.

U prošlom kolu zakazala je realizacija, a trener Širokog nada se da se pomenuti problem neće ponoviti na sutrašnjoj utakmici.

„Moramo biti bolje koncentrisani u završnici. Sutra sve prilike koje se ukažu moramo iskoristi ako želimo do željenog rezultata, a to je pobjeda.“

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

Goran Zakarić dobio je poziv u A reprezentaciju BiH što je Slavena Musu istinski obradovalo.

„Logičan slijed događaja rekao bih. Selektor je želio probati igrače iz Premijer lige, a i po mom sudu Goran Zakarić i Gojko Cimirot su trenutno dva najbolja mlada igrača u Premijer ligi. Selektor nije pogriješio, a na Zakariću je da se dokaže i opravda poziv,“ dodao je Musa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.