Trener Plemića pred derbi kola

Karačić: Remi u gostima je dobar, ali mi želimo trijumfovati

Derbi četvrtog kola Premijer lige Bih na stadionu Grbavica igrat će Željezničar i Zrinjski. Plemići nikada do sad nisu pobijedili na ovom sarajevskom stadionu, a trener Branko Karačić mišljenja je da je i za to konačno došlo vrijeme. 

„Očekivanja su velika. Znamo šta znači igrati derbi. Znamo i šta Željezničar predstavlja u bosanskohercegovačkom fudbalu, a znamo i da svi koji vole fudbal željno isčekuju veliku utakmicu. Očekujem veliki broj navijača Željezničara, a posebno očekujem veliku podršku naših Ultrasa koji su uvijek bili uz nas. Očekujem i kvalitetnu partiju, kao i kvalitetan rezultat. Željezničar teži i preferira tehnički dotjeranom fudbalu, a tomu težimo i mi,“ kazao je Karačić i dodao:

„Bit će ovo ljepotica bh. fudbala. Uvjeren sam da je naša forma u laganom usponu, a vjerujem i da ćemo se u Mostar vratiti sa kvalitetnim rezultatom. Željezničar je blagi favorit, u postotcima 51:49 posto, ali mi imamo izazov jer Zrinjski nikada nije pobijedio na Grbavici. Vjerujem da smo u ovom trenutku u stanju prekinuti neugodnu tradiciju i donijeti sebi i našim navijačima veliko zadovoljstvo.“

Karačić je sa Zrinjskim u prošloj sezoni bio nadomak remiju na Grbavici, ali je na kraju ipak morao potpisati poraz.

„Tradicija traje izvjesno vrijeme, ali one i postoje da bi se rušile. Dva puta smo remizirali, a posljednji put smo izgubili, a to su sve bile neizvjesne utakmice. U derbijima su uvijek moguća sva tri znaka i vjerujem da će biti dopadljiva utakmica. Uvijek je remi u gostima dobar, ali mi imamo tendenciju prema ofanzivnom fudbalu pa ćemo pokušati doći do tri boda. Ako Željezničar bude bolji mi ćemo im čestitati.“

Željezničar je dosta promijenio tim u odnosu na prošlu sezonu, ali Karačić smatra da je Željo i danas približno kvalitetan kao i u prošlosti.

„Neki godinama standardni igrači Željezničara u prošloj su sezoni napustili klub. Napravili su ambicioznu, poletnu ekipu. Ne treba zaboraviti da smo i mi ostali bez nekih važnih igrača iz prošle sezone.“

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Situacija sa kartonima i povredama je povoljna, a nedostajat će tek Danijel Stojanović.

„Nemamo problema, s izuzetkom Danijela Stojanovića. Povratak Ivana Crnova nas raduje jer znamo koliko doprinio osvajanju titule u prošloj sezoni. Vjerujem da će nakon reprezentativne pauze biti u top formi,“ dodao je za kraj Karačić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.