Foto: EPA

Apotekari slavili

Bayer slavio u Dortmundu, Bellarabi ušao u povijest

Midhat Šljivak

Fudbaleri Bayer Leverkusena savaldali su kao gosti Borussiju iz Dortmunda s 2:0 u derbi meču prvog kola njemačke Bundeslige.

Već nakon sedam sekundi igre Bayer je poveo. Karim Bellarabi je najbržim golom u historiji igre doveo tim iz Leverkusena od 1:0. 

Loše izdanje Dortmunda nije kažnjeno dodatno u prvom poluvremenu iako je Bayer mogao doći do još jednog gola, te se na odmor otišlo s minimalnih 1:0..

Nastavak je donio nešto bolju igru Borussije, ali do izjednačenja nisu mogli. Imali su nekoliko prilika za izjednačnje, ali su u nadoknadi vremena gosti došli do drugog gola. Za konačnih 2:0 pobrinuo se Kiessling.

Bundesliga, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia - Bayer 0:2 (Bellarabi 1', Kiessling 90+5')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti