Prva pobjeda Mostaraca na Grbavici

Plemići slavili na Grbavici i bacili u očaj plavu armiju

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog su na Grbavici, u derbiju četvrtog kola Premijer lige BiH, iznenadili domaći Željezničar i slavili s 2:0.

Prva poluprilika na utakmici nije iskorištena u sedmoj minuti, a imali su je gosti. Antolović je bio brži i stigao do lopte ispred Nikolića. Na drugoj strani, minutu kasnije, umalo da domaći dođu do vodstva. Tomić je uposlio Memiju, no Dujković je istrčao i spriječio mladog igrača Plavih da zatrese mrežu.

Kvesić je lijepo prizemnom loptom uposlio Tomića u 27. minuti, no ovaj iz neposredne blizine ne koristi dobru poziciju. Tomić se u 39. minuti spetljao i pokvario dobru šansu da Plavi dođu do prednosti. 

Do kraja prvog dijela Bajić je zaprijetio golu Zrinjskog udarcem sa sedam-osam metara, dok je na drugoj strani Antolovića ‘testirao’ Stojkić. Međutim, prvi dio završen je bez pogodaka, rezultatom 0:0.

Stanić je u 50. minuti upropastio dobru kontru domaćih. U 56. minuti hladan tuš za domaće igrače i navijače. Stevo Nikolić je postigao fantastičan pogodak za slavlje gostiju. 

Željo je preuzeo incijativu, tražio gol kojim bi se vratio u igru, a onda je, u 68. minuti, Zrinjski postigao gol kojim je sve riješeno. Katanec je izveo slobodni udarac, lopta došla do Crnova, ovaj se majstorski oslobodio Čolića, te je matirao Antolovića. 

U 77. minuti Varea je šutirao s nekih 13 metara, novi reprezentativni golman, Dujković, sjajno brani, koji je u finišu zaustavio projektil Stanića, a onda je Sadiković pucao pored gola. Ostalo je 2:0 za goste, koji su tako ostvarili prvu prvenstvenu pobjedu na Grbavici. Zrinjski se izjednačio na vrhu tabele sa Širokim (10), a Željo je sada tek devetoplasirani sa pet bodova.  

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.