Zrinjski nastavlj aniz

Dujković: Vitez ne smijemo potcijeniti

Zrinjski nakon trijumfa nad Željezničarom Pod Bijelim brijegom dočekuje tim Viteza koji je u prošlom kolu poražen visokim rezultatom od Slavije na domaćem terenu. 

Plemići su sa druge strane trijumfom nad Željezničarom na Grbavici napravili odličnu uvertiru pred današnju utakmicu.

„Igrali smo kao i u prošloj sezoni kada smo sasvim zasluženo došli do naslova prvaka Bosne i Hercegovine. Srušili smo tradiciju, ostvarili prvu, historijsku pobjedu na stadionu Grbavica i što je jako važno upisali nova tri boda,“ izjavio je golman Ratko Dujković.

Pred Zrinjskim je večeras meč petog kola u kojemu Plemići na svom stadionu dočekuju Vitez.

„Željezničar je već u nedjelju zaboravljen. Od tada smo u mislima samo na današnjoj utakmici. U prošlom kolu su doživjeli katastrofu, ali nas to neće zavarati. Sigurno ih nećemo podcijeniti. Želimo ponoviti igru iz prošlog kola i ostvariti pobjedu,“dodao je Dujković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Safet Sušić odlične odbrane Ratka Dujkovića na golu Zrinjskog nagradio je pozivom u reprezentaciju.

„Ponosan sam na moj uspjeh. Velia mi je čast biti dio reprezentacije i itekako sam zahvalan selektoru na ukazanom povjerenju,“ zaključio je Dujković.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.