Pismom se oprostio od navijača

Di Maria: Laž je da sam želio ići iz Reala

Angel Di Maria postao je najskuplje pojačanje jednog engleskog kluba u historiji nakon što je iz Real Madrida prešao u Manchester United.

Sjajni Argentinac se od navijača Reala oprostio pismom u kojem je iznio nekoliko zanimljivih činjenica.

"Završio sam svoju epizodu u Realu i ne mogu otići tek tako a da ne opišem ukratko sve ono lijepo što sam doživio u Madridu. Bila mi je ogromna čast što sam bio član madridskog kluba u protekle četiri godine i ponosan sam na sve što sam postigao za taj period. Nažalost, sada sam otišao iz kluba i moram naglasiti da to nije bila moja odluka", otvoreno je rekao Di Maria i dodao:

"Nakon što sam osvojio Ligu prvaka i odigrao zapaženu ulogu u svojoj reprezentaciji na Mundijalu, malo je ko očekivao moj odlazak. Ni sam ga nisam očekivao, iskreno, i moja želja nije bila da napustim klub. Ljudi su pričali da želim ići, ali to su bile laži. Očigledno me mnogi više nisu htjeli u Madridu a ja se iskreno nadam da će u Unitedu biti drugačije. Realu želim mnogo sreće u narednoj sezoni ali i u budućnosti. Naprijed Real!".

Angel Di Maria je u dresu Reala odigrao 124 utakmice u kojim je postigao 22 gola i bio je jedan od najvažnijih fudbalera tog kluba u protekle četiri sezone. Ovim pismom se Di Maria na dostojanstven način oprostio od navijača kraljevskog kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.