Juniorska Premijer liga 5. kolo

Sarajevo razbilo Drinu, Radnik namučio Želju, gužva na vrhu

Midhat Šljivak

Danas su na rasporedu bile utakmice petog kola juniorske Premijer lige Bosne i Hercegovine, a gledaoci su mogli uživati u veoma efikasnom fudbalu.

Najuvjerljiviji su bili juniori FK Sarajevo. Bordo tim je pregazio na gostovanju u Zvorniku ekipu Drine s uvjerljivih 5:0.

Već nakon prvog poluvremena je bilo jasno da bodovi idu u Sarajevo. Dražen Tokanović je zatresao vlastitu mrežu u 14. minuti za prednost Sarajeva od 1:0, da bi do kraja prvog dijela bordo ekipa golovima Nemanje Anđušića i Amara Burovića stigla do 3:0.

Nastavak susreta je donio još dva gola u mreži domaćih. Marko Mihojević je u 49. minuti povećao na 4:0, a u 60. minuti se za konačnih 5:0 pobrinuo Amar Burović.

Juniori Željezničara su uz dosta muke savladali Radnik s 2:0. Gosti iz Bijeljine su nulu držali do 71. minute kada Plavi golom Dženisa Beganovića dolaze do vodstva od 1:0, da bi rezervista Emrah Omerdić u 85. minuti pogodio za konačnih 2:0.

Olimpic je teško poražen kod Borca u Banjaluci s 3:0. Golove za domaći tim postigli su Stefan Trivian u 16. i 19. te Nikola Dujaković u 90. minuti susreta.

Uvjerljiv je bio i Travnik u Velikoj Obarskoj. Mladi Veziri su slavili veliku pobjedu s 5:2, dok su minimalne gostujuće pobjede upisali Zrinjski i Široki. Plemići su pogotkom Luke Ćorića slavili u Vitezu, a Široki je bio bolji od Zvijezde u Gradačcu. Jedino gol za Širokobriježane postigao je Lončar.

Golom Hanana Adilovića u 62. minuti Čelik je savladao Velež u Mostaru...

Na vrhu tabele je trenutno velika gužva. Čak četiri tima (Željezničar, Široki Brijeg, Olimpic i Zrinjski) imaju po 12 bodova, dok na začelju Mladost i Vitez još uvijek nemaju bodova.

Juniorska Premijer liga, 5. kolo:

Drina - Sarajevo 0:5 (Tokanović 14'ag, Anđušić 28', Burović 41', 60', Mihojević 49')
Mladost - Travnik 2:5 (Zeljić 4', Čordić 65' / Lovrić 34', Omerović 49', Đogić 63', Vihrić 84', Ramić 87') Velež - Čelik 0:1 (Adilović 62')
Borac - Olimpic 3:0 (Trivan 16', 19', Dujaković 90')
Zvijezda - Široki Brijeg 0:1 (Lončar 72')
Sloboda - Slavija 3:1 (Tufekčić 35', Todorović 49', Ćosić 85' / Ljuca 4')
Vitez - Zrinjski 0:1 (Ćorić 20')
Željezničar - Radnik 2:0 (Beganović 71', Omerdić 85')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.