Evropska liga, play-off

Modri s dvije pobjede u play-offu do Evropske lige

Edmir Škorić

Zagrebački Dinamo očekivano je odbranio dva gola prednosti iz Rumunije, te se plasirao u Evropsku ligu.

Dinamo je na Maksimiru ugostio Petrolul i 1:1 bilo mu je sasvim dovoljno da se sutra nađe u žrijebu grupa Evropske lige, ali opet je hrvatski prvak stigao do pobjede, golom u 96. minuti.

Modri su poveli u 22. minuti pogotkom Čopa, a Albin je u 59. minuti izjednačio na 1:1, što je Rumunima svakako donijelo tračak nade, no snage i kvalitete za još jedan ili dva gola kod gostiju nije bilo. Duboko u sudijskoj nadoknadi je Antolić zabio za konačnih 2:1.

Varšavska Legia je pogocima Kucharczyka i Vrdoljaka savladala Aktobe s 2:0 i pronašla svoje mjesto u grupnoj fazi Evropske lige. Club Brugge je još jednom savladao Grasshoppers. Vazquez je večeras zabio za pobjedu Belgijanaca. 

Evropska liga, play-off, uzvrati:
Club Brugge - Grasshoppers 1:0 (Vazquez 62)
Dinamo - Petrolul 2:1 (Čop 22, Antolić 96/ Albin 59)
Legia - Aktobe 2:0 (Kucharczyk 26, Vrdoljak 66 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.