Gužva na vrhu tabele u "Cvajti"

Ingolstadt i Bochum pobjedama do vrha tabele

Odigrane su tri utakmice četvrtog kola njemačke 2. Bundeslige, a Bochum i Ingolstadt su pobjedama izborili sami vrh tabele. 

Čak šest ekipa nakon četiri odigrana kola u "Cvajti" imaju osam bodova, ali su zahvaljujući boljoj gol razlici Bochum i Ingolstadt ispred Leipziga, Karlsruhera, Darmstadta i Kaiserslauterna. 

Ingolstadt je danas bio siguran na gostovanju kod Sandhausena. Gosti su slavili sa ubjedljivih 3:0, a nakon prvih 45 minuta bilo je 1:0, strijelac je u sedmoj minuti susreta bio Lex. U nastavku je pogodio Hinterseer u 60. i još jednom Lex u 79. minuti susreta.

Eintracht iz Braunschweiga poražen je na svom terenu od Bochuma rezultatom 2:1. Gosti su poveli preko Teroddea u petoj minuti susreta, a izjednačio je Boland u 17. Sva tri boda Bochumu je donio Terodde u 77. minuti susreta. 

Njemačka, 2. Bundesliga, 4. kolo: 

Minhen 1860 - Darmstadt 1:1 (Okotie 54/Stroh-Engel 31)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Braunschweig - Bochum 1:2 (Boland 17/Terrode 5, 77)

Sandhausen - Ingolstadt 0:3(Lex 7, 79, Hinterseer 60)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.