Foto: EPA

Kraljevi su imali 2:0 nakon 10 minuta

Real bez Ronalda u San Sebastianu izgubio

E. Škorić

Real Madrid je u drugom kolu španske Primere gostovao u Real Sociedadu i poražen je rezultatom 4:2.

Još jednom se moglo vidjeti koliko Realu znači Cristiano Ronaldo. Bez Portugalca Madriđani su ostali bez ijednog boda u San Sebastianu.

Uzalud je Kraljevima bilo što su nakon 10-ak minuta vodili 2:0. U petoj minuti je Sergio Ramos glavom pogodio nakon ubačaja Tonija Kroosa iz kornera. 

U 11. minuti Luka Modrić dodaje do Garetha Balea, koji je preciznim udarcem sa ruba kaznenog prostora povisio na 2:0. Malo je falilo i da Marcelo u 21. minuti zatrese domaću mrežu, ali lopta ide malo pored gola. 

Marcelov udarac je odbranjen i u 25. minutim, zatim minutu kasnije Sergio Ramos puca preko gola. Esteban Granero je zaprijetio na drugoj strani svom bivšem klubu u 31. minuti. 

Nakon šansi koje Real nije iskoristio, uslijedile su kazne. Sociedad je preko Iniga Martineza i Alberta De La Belle stigao do 2:2 prije odlaska na odmor. Bilo je prilika i u nastavku, ali domaći nogometaši su svoje iskoristili, gostujući nisu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zurutuza je u 65. pogodio za 3:2, da bi vela desetak minuta kasnije postavio konačnih 4:2. Za Sociedad je ovo bila prva pobjeda, a za goste iz Madrida prvi poraz. I jedni i drugi sada imaju po tri boda.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.