Odlasci iz Uniteda

Dva igrača Uniteda pojačala Leicester

Midhat Šljivak

Ekipa Leicestera pojačala se u finišu prelaznog roka s dva mlada fudbalera Manchester Uniteda.

Dosadašnji napadač Crvenih đavola Tom Lawrence (20) potpisao je ugovor s Leicesterom, te će karijeru mladi 20-godišnji Velšanin nastaviti u ovom klubu.

Lawrence je član Uniteda od 2002. godine, a za prvi tim je odigrao samo jedan meč. Prethodnu sezonu je proveo na posudbi u Carlisleju i Yeovilu, gdje je imao nekoliko odličnih utakmica.

Pored njega, Leicester je doveo još jednog fudbalera s Old Trafforda. Na jednogodišnju pozajmicu je stigao 20-godišnji vezni igrač Nick Powell. 

Ovaj fudbaler je član Uniteda od 2012. godine kada je stigao iz Crewea. Ni on se nije naigrao u redovima Crvenih đavola. Odigrao je svega dvije utakmice, postigao je jedan gol, a proteklu sezonu je igrao doista sjajno kao posuđen igrač u Wiganu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.