Mundobasket

Meksiko razbio Angolu

Edmir Škorić

Košarkaši Meksika s lakoćom su savladali Angolu u trećem kolu Svjetskog prvenstva u Španiji.

Meksiko je slavio sa 79:55 , što mu je prva pobjeda i vjerovatno će biti dovoljna za plasman u drugi krug.

U prvoj četvrtini Angola je bila bolja, održavala prednost čitavo vrijeme i na kraju dobila sa 20:15, a u jednom trenutku vodila je i sedam razlike. 

Sredinom druge dionice Meksiko dolazi do vodstva 29:27, a na odmor se odlazi kod rezultata 36:53 za meksičku selekciju. Prednost Meksika se samo povećavala, da bi krajem treće Meksiko imao plus 12 (57:45). Rutinski su Meksikanci odradili posao, pa slavili sa 24 poena razlike.

Hernandez je predvodio Meksiko sa 24 poena, dok je Ayon ubacio 17, a Cruz 14 poena. Joaquim i Moreira su u sastavu Angole ubacili po 13 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.