Novi napadač Arsenala

Welbeck: Thierry Henry je moj idol

Napadač Arsenala i engleski reprezentativac Danny Welbeck zadovoljan je transferom u redove Topnika u samom finišu prelaznog roka. Sada već bivšeg napadača Manchester Uniteda raduje činjenice što će nositi dres kluba u kojem je igrao njegov idol, klupska legenda Arsenala, Thierry Henry.

Donedavni član Crvenih đavola kazao je kako su mu francuski napadač i Ryan Giggs idoli, i da je sretan što će igrati za timove u kojima njegovi idoli predstavljaju žive legende.

"Obožavao sam da gledam Henryja kao dijete. Moji idoli su Giggs i Henry, sjajno je što sam došao u klub u kome je Henry bio uspješan. Na meni je da se ugledam na njega i probam da ostavim trag u klubu", rekao je Welbeck.

Engleski reprezentativac svjestan je konkurencije u novom klubu, ali on je istakao da će davati sve od sebe.

"Definitivno postoji konkurencija, ali tako je to u velikim klubovima. Ja ću ostaviti srce na terenu i probaću da usrećim navijače", istakao je fudbaler koji je Arsenal koštao 16 miliona funti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.