Rođeni ruše tradiciju

Velež za bod na Pecari ne zna već sedam godina

Od povratka u Premijer ligu BiH 2006. godine, jedanaest puta su gostovali u Širokom Brijegu.

Od jedanaest mečeva osam ih se igralo u Premijer ligi, odnosno tri u Kupu BiH.

Velež je na posljednjih 11 mečeva na Pecari pobijedio samo jednom, i to u uzvrtanoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH 2008. godine. Slavili su Rođeni sa 2:0 golovima Armela Škaljića i pokojnog Dejana Drakula. Ta pobjeda ipak nije bila dovoljna Mostarcima da prođu dalje obzirom da su u prvom susretu u Mostaru poraženi sa 4:1.

Posljednji put u okviru prvenstva Mostarci su poraz na Pecari izbjegli u sezoni 2006/2007 kada je bilo 0:0. U preostalih devet mečeva trijumfovali su Širokobriježani. Najuvjerljiviji su bili u sezoni 2008/2009, odnosno u sezoni 2010/2011 kada su slavili sa po 4:1.

Posljednji put Velež je na Pecari gostovao u augustu 2013. godine, kada je Široki slavio sa 3:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče duela ova dva kluba igranih u Mostaru, i tu su uspješniji Širokobriježani. Rođeni su u posljednjih deset godina kao domaćin protiv Širokog Brijega slavili u tri navrata, dok su se gosti radovali pet puta. Tri meča završena su remijem.

U tri navrata hercegovački rivali igrali su u Kupu BiH, a u sva tri navrata dalje je prošao Široki Brijeg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.