Premijer liga BiH

Zrinjski na vrhu, Zvijezda na dnu

Edmir Škorić

Zrinjski je u Mostaru nadigrao gradačačku Zvijezdu (3:0) u utakmici sedmog kola BHT Premijer lige BiH.

Od samog početka je Zrinjski nametnuo svoj tempo igre, te je s lakoćom, potpuno očekivano, slavio novu pobjedu, a Gradačačane poslao na dno tabele.

Prvu šansu domaći su imali u 16. minuti, kada je Pehar ostao sam nakon centaršuta Crnova i loše procjene leta lopte od strane gostujućeg golmana Brkića, no veznjak domaćih je bio neprecizan.

Deset minuta kasnije opet uigrana akcija Zrinjskog iz slobodnjaka, Crnov je dodao do Stojkića, koji s 11 metara šutira pored gola. Traljav udarac Pehara u 32. minuti zaustavlja Brkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U 36. minuti Brkić je istrčao s gola, srušio Crnova, a Stevo Nikolić je pogodio s bijele tačke za 1:0. U nastavku su gosti mogli do poravnanja. Igrala se 50. minuta kada je Diatta krenuo sam prema golu Mostaraca, ali je Dujković sjajno intervenisao.

Crnov je u 56. glavom pogodio mrežu Brkića na ubačaj Blaić, a nekoliko minuta kasnije Stojkić koristi grešku Zvijezdine odbrane, te zabija za 3:0, što se ipostavilo konačnim rezultatom. U međuvremenu je Stojanov imao stopostotnu šansu za goste, koji na kraju nisu došli niti do utješnog pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.