16 poena Đedovića

Đedović s Bayernom razmontirao Zvezdu

Midhat Šljivak

Košarkaši minhenskog Bayerna savladali su danas u prijateljskom susretu beogradsku Crvenu zvezdu rezultatom 96:70.

Prvo poluvrijeme je donijelo izjednačenu košarku. Bayern je nakon 20 minuta imao svega četiri poena prednosti (44:40), ali je u nastavku tim Svetislava Pešića dominirao.

Bayern je nemilosrdno punio koš Zvezde. Nakon 30 minuta igre prednost je povećana na 15 razlike, 70:55, da bi se katastrofa beogradskog tima nastavila i u posljednjoj četvrtini.

Na kraju je Bayern stigao do uvjerljive pobjede od 26 poena prednosti, a u pobjedničkom sastavu je bh. reprezentativac Nihad Đedović ubacio 16 poena. za 31 minutu na parketu. Imao je i četiri skoka a iz igre je šutirao 6 od 10.

John Bryant je sa 18 poena predvodio Bayern, dok su god Zvezde Luka Mitović i Charles Jenkins ubacili po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.