Nakon pobjede Širokog

Musa: Drugim golom smo riješili pitanje pobjednika

Fudbaleri Širokog Brijega su se 11. domaćom pobjedom na Veležom u Premijer ligi BiH vratili na prvu poziciju domaćeg fudbalskog prvenstva, a izabranici Slavena Muse slavili su rezultatom 2:0.

"Prvo želim našim navijačima čestitati 18. rođendan. Mislim da ima ga uljepšali pobjedom. Međutim, imali smo danas izuzetno kvalitetnog protivnika. U prvom poluvremenu bila je to šahovska, rovovska, bitka, bez nekih velikih prilika za pogodak, dok smo na početku drugog dijela igre iskoristili su jednu njihovu pogrešku, a kasnije smo drugim golom riješili pitanje pobjednika", rekao je nakon susreta šef stručnog štaba Širokog Brijega, Slaven Musa.

Već u u srijedu Široki neće imati lagan zadatak, putuju u Bihać gdje ih očekuje utakmica šesnaestine finala Kupa BiH.

"Neće biti lako. Već u utorak putuje u Bihaću na kup utakmicu. Pehar i Kožulj su dobili treće žute kartone, tako da će nam sredina terena biti dosta oslabljena", istakao je Musa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Široki Brijeg ima problema sa napadačima, gdje je ekipa deficitarna, ipak strateg tima s Pecare smatra da dok god ekipa daje golove, da to nije veliki problem.

"Ovako bih bio zadovoljan uvijek", kratko je na kraju kazao trener trenutnog lidera na premijerligaškoj tabeli.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.