Druga liga Sjever, 5. kolo:

Majdančić junak Sloge, Odžak pao u nadoknadi vremena

Midhat Šljivak

Još tri susreta Druge lige Sjever odigrana su danas, a pobjede su upisale ekipe Prokosovića, Sloge iz Siminog Hana, te Posavine.

Sloga je u Simin Hanu savladala Odžak sa 2:1 i to nakon nevjerovatnog preokreta.

Pogotkom Ervina Mujakića iz četvrte minute gosti su imali prednost od 1:0, a ovaj rezultat se zadržao sve do 72. minute kada na scenu je na scenu stupio Nedžad Majdančić. Prvo je pogodio za 1:1 u 72. minuti, da bi veliku pobjedu Slogi donio u prvoj minuti sudijske nadoknade.

Prokosovići su također nakon preokreta savladali Slaven iz Živinica s 2:1. Gosti su golom Mirze Salihovića iz 56. minute vodili s 1:0, ali je domaći tim preko Aljukića  i Musića došao do pobjede.

Pogotkom  Damira Širbegovića s penala iz treće minute Posavina je savladala Rudar u Bukinju s 1:0.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever:

Prokosovići - Slaven 2:1 (Aljukić 66', Musić 84' / Salihović 56')
Sloga Simin Han - Odžak 2:1 (Majdančić 72', 90+1' / Mujakić 4')
Rudar - Posavina 0:1 (Širbegović 3'p)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.