Trener Širokog pred sutrašnji meč

Musa: Mladost je kvalitetna, ali mi želimo pobijediti

Široki Brijeg ostvario je važnu pobjedu nad Jedinstvom u Bihaću u okviru šesnaestine finala Kupa BiH.

Iz Bihaća su se Širokobriježani zaputili ka Ugljeviku gdje dočekuju sutrašnji meč protiv Mladosti iz Velike Obarske.

“Odlučili smo iz Bihaća doći u Ugljevik gdje dočekujemo predstojeći meč. Da smo se odlučili za povratak kući, a potom odlazak do Bijeljine to bi bilo pogubno. I put od Bihaća do Ugljevika je bio dalek i iscrpljujući, ali smo makar odradili regeneraciju i osvježili se pred Mladost,” kazao je trener Slaven Musa koji i ovog puta ima određenih problema sa sastavljanjem tima:

“Kožulj i Pehar su se vratili kući jer sutra nemaju pravo nastupa. Dole će trenirati sa mojim asistentom Franom Hrkačom. U konkurenciju za tim vraćaju se Ljubić i Landeka, dok smo u Bihaću nastupa poštedjeli Pandžu i Wagnera. Malih problema sa aduktorom ima Dino Ćorić čiji je nastup pod znakom pitanja,” dodao je trener Širokog Brijega.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Musa od naredne utakmice ima velika očekivanja. Protivnik ima imperativ pobjede, ali se mostarski strateg nada novim bodovima.

“Mladost ima svoje probleme, a mi svoje. Ja bih najsretniji bio kada bismo pobijedili. Oni su kvalitetan protivnik koji nas je u prošloj sezoni namučio i koji nam je u prvom kolu otkinuo bod. Imam informacije da je teren u Bijeljini u boljem stanju nego u minulim kolima. Kako god, od terena na kojemu smo igrali u Bihaću ne može biti gori. Mi se uostalom moramo prilagoditi i terenu, ali i protivniku,” zaključio je Musa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.