Ante Ćorić golom ušao u historiju

Dinamo ima najmlađeg stijelca u historiji Evropske lige

U sjajnoj Dinamovoj pobjedi nad Astrom (5:1) posebno su se istakla dva imena. Zvijezde večeri bili su Soudani i mladi Ante Ćorić, koji je golom ušao u historiju.

Ćorić je svojim pogotkom u sudijskoj nadoknadi postao najmlađi strijelac Evropske lige svih vremena. 

"Ovo je predivan osjećaj, a što se utakmice tiče mogu reći da nismo pobijedili Astru nego smo je razvalili. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu, a u svoje ime najavljujem pobjedu protiv Celtica", rekao je optimistični Ćorić.

Sa 17 godina i 157 dana, Ćorić je postao najmlađi strijelac u historiji ovog takmičenja. Više to nije Romelu Lukaku, koji je do sinoć bio vlasnik rekorda ali je u momentu postizanja svog prvog gola bio 65 dana stariji od mladog Dinamovog dragulja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.