BBB večeras slavili trijumf svog tima

U prvoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske

Dinamo bolji od Zagreba

U drugoj večerašnjoj utakmici polufinala Kupa Hrvatske Dinamo je na gostovanju pobijedio Zagreb, rezultatom 2:0.

Popuralni «modri» došli su tako do velike prednosti uoči revanša, a poveli su pogotkom Sivonjća u 29. minutu. Konačnih 2:0 djelo je Moralesa iz 55. minuta utakmice.

Podjestimo, Hajduk je u Splitu danas u meču koji je odigran u ranijem terminu deklasirao Cibaliju – 4:1. Strijelac za «bile» bio je naš Pandža. On je postigao četvrti gol za Hajduk u 88. minutu i stavio tačku na «i» susreta na «Poljudu».

Rezultati iz prvih utakmica polufinala hrvatskog Kupa ukazaju kako će u finalu igrati navjeći rivali u zemlji naših zapadnih susjeda. To treba posebno da obraduje sve ljubitelje fudbala u BiH, jer će tako u Hajduku, naši Ibričić, Pandža i Bartolović, tako imati priliku u ovoj sezoni osvojiti duplu krunu (Hajduk je i trenutni lider tabele HNL-a).   

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.