Gradski derbi

Hajduk i Split podijelili bodove u derbiju Svetog Duje

Mogao je Hajduk do vodstva u osmom miniutu kada je Maglica primio loptu na desetak metara, ali šutirao visoko iznad gola.

Potom je prijetio i Tino Sven Sušić, ali također bez uspjeha. U 27. minutu Hajduk je poveo, strijelac je nakon lijepe akcije bio Maglica.

Split je izjednačio pet minuta prije odlaska na odmor. Lošu reakciju Kalinića iskoristio je Galović za izjednačenje rezultata. U petom minutu nastavka Bilić je uzdrmao prečku Hajduka.

Do kraja susreta prijetili su Avdija Vršajević kod Hajduka i Miloš Vidović kod Olimpica, ali se rezultat nije mijenjao.

U timu Hajduka Tino Sven Sušić igrao je do 81. minuta kada je zamijenjen, dok je Vršajević na terenu proveo svih 90 minuta. U drugom susretu igranom danas Zagreb je kao gost porazio Istru rezultatom 2:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti