Foto: Bljesak.info

Prestigao Obuću

Wagner postao najbolji strijelac u historiji PL BiH

Brazilac Wagner Santos Lago od jučer je najbolji strijelac u historiji Premijer lige Bosne i Hercegovine. Fudbaler Širokog Brijega je golom protiv Mladosti došao do brojke od ukupno 91 gola u najelitnijem rangu našeg klupskog fudbala. 

Time je Wagner prestigao Emira Obuću i zasjeo na vrh vječite tabele liste strijelaca. Bivši napadač Sarajeva, Čelika i Olimpica na svom kontu ima je devedeset pogodaka.

Wagneru fali još samo devet golova da dođe do magične cifre 100, a kakve partije pruža ovaj vremešni fudbaler, čini se da ga u tome može spriječiti samo neka teža povreda. Ili transfer, koji je teško očekivati s obzirom na to kakav status ovaj fudbaler ima kako u klubu, tako i u gradu Širokom Brijegu.

Wagner ima 36 godina ali ga to ne sprečava da bude najbolji fudbaler BHT Premijer lige, kakvim ga barem smatra većina onih koji prate domaće prvenstvo. 

U ekipi Širokog Brijega Wagner nastupa već punih devet godina a važi i za vjerovatno najveću igračku legenda kluba sa Pecare.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.